RampaLab

Rampa

Kersnikova 4, SI-1000 Ljubljana
+386 40 212 292
www.rampalab.org
info(at)rampalab.org

Rampa

Laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe.

V središču Ljubljane, na Kersnikovi, smo leta 2013 ustvarili vzletišče in izstrelitveno RAMPO. Tu se dogajajo najbolj navdihujoča in ustvarjalna srečevanja med posamezniki in skupnostmi, ki jim je mar za danes in jutri.

Mlade in širšo javnost spodbujamo k udejanjanju družbeno angažiranih idej na presečišču tehnologij, znanosti in umetnosti. Nudimo prostor, orodja, navdih in mentorje, s katerimi lahko mladi, umetniki, raziskovalci, inženirji, radovedni in širša javnost samostojno in v skupini raziskuje, preizkuša in udejanja ideje ter uresničuje svoje projekte.

Rampa združuje produkcijo umetniških projektov, aktivnosti iniciative za ženske v znanstveno-tehničnih poklicih in medijski umetnosti ČIPke in programerske skupine CodeCatz, platformo za navduševanje mladih za raziskovanje povezav med umetnostjo, znanostjo in tehnologijami Petkova akademija, krajše kar 5HEK, delavnice 3D modeliranja Crafty Builders, Vez-je  ter druge iniciative, projekte in društva, ki s pomočjo sodobnih tehnologij ustvarjajo na preseku znanosti in umetnosti. Rampa se povezuje v mreži Multimedijskih centrov Slovenije (M3C) in mednarodno.